2015 SprovodMarkoTuricZagreb, 12.08.2015. Na groblju Mirogoj članovi obitelji, rodbina, mještani njegove rodne Župe, zagvožđani i  mnogobrojni prijatelji oprostili su se od prof. dr. sci. Marka Turića, uglednog liječnika, sveučilišnog profesora, saborskog zastupnika i jednog od utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice.
Prof. dr. sci. Marko Turić preminuo je u Zagrebu 7. kolovoza 2015. u svojoj 73. godini života nakon duge i teške bolesti. Rođen je 30. siječnja 1943. u našoj Župi od oca Vjekoslava (Luje) i majke Matije.  Spasio je mnoge živote kao vrstan doktor, nesebično pomogao svima koji su do njega stizali, a mnogima je bio zadnja prilika da se izliječe.
Medicinski fakultet završio je u Zagrebu. Bio je sveučilišni profesor i doktor znanost.
Radio je u KBC Sestre milosrdnice na Odjelu za kirurgiju glave i vrata. Od 1990. godine bio je ravnatelj Klinike za tumore. Zapamćen je kao autor i koautor više znanstvenostručnih projekata te urednik “Kliničke onkologije”, prvog opsežnog djela o tumorima u Hrvatskoj.
Od 2003. bio je u dva navrata zastupnik u Hrvatskom saboru. Bio je predsjednik odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo te u još nekoliko saborskih odbora.
Iza sebe je ostavio suprugu Gordanu, kći Dubravku i sinove Hrvoja i Bornu.
 

Gdje smo?

Upoznajte gdje je Župa Biokovska na karti, te otiđite na virtualnu šetnju kroz njene putove.

Karta...

Virtualna šetnja...

Vremenska prognoza
vremenskaprognoza

Pratite vremenske uvjete na području Župe i okolice.

Vremenska prognoza...

O nama
onama

Kontaktirajte nas, pitajte što vas zanima. 

O nama...