Lokalno stanovništvo nezadovoljno je zbog tunelarine koja iznosi 20 kuna u jednom smjeru.

Tunel Sveti Ilija kroz Biokovo danas je u 14.30 sati pušten u promet, javljaju 24 sata. Tunel je građen pet godina, dug je 4290 metara.

 

Investicija je sa spojnim cestama teška 512,039.400,88 kuna. Sjeverni ulaz u tunel je u Rastovcu u općini Zagvozd, a južni u Bastu u općini Baška voda.Djelatnici HAC-a zaželjeli su sretan put prvim vozačima. Prvi su kroz tunel prošli Mirko Perkušić, Živko Dodig i Željko Vuković u Mercedesu iz 1958. godine.


– Puno je važnije da je ova investicija uspješno privedena kraju i da je tunel otvoren nego da se pripremala neka posebna proslava i slavlje što nije primjereno gospodarskoj situaciji u zemlji. Najbitnije je da su Imotska krajina i Makarsko primorje dobili tunel, a za lokalno stanovništvo i po povlaštenoj cijeni tunelarine – rekao je Ronald Radojević, predstojnik ureda Uprave.

Prvi su kroz tunel prošli Mirko Perkušić, Živko Dodig i Željko Vuković u Mercedesu iz 1958. Godine

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

 

Podsjetimo, vijest o tunelarini od 20 kuna u jednom smjeru izazvala je negodovanje dijela lokalnog stanovništva, koje je za sutra najavilo blokadu prometa u znak prosvjeda. Očekuje se dolazak više od 2000 ljudi iz Imotske krajine i Makarskog primorja, što bi moglo dovesti i do zaustavljanja prometa kroz tunel.

Večernji list
8. srpnja 2013.

Gdje smo?

Upoznajte gdje je Župa Biokovska na karti, te otiđite na virtualnu šetnju kroz njene putove.

Karta...

Virtualna šetnja...

Vremenska prognoza
vremenskaprognoza

Pratite vremenske uvjete na području Župe i okolice.

Vremenska prognoza...

O nama
onama

Kontaktirajte nas, pitajte što vas zanima. 

O nama...