Osnovana Eko - etno udruga "Vrdol"

Makarska kronika

Stipe Bušelić

30. rujna 2003.

Osnovana Eko - etno udruga "Vrdol"

Na osnivačku skupštinu udruge održanoj 27. rujna 2003. godine, odazvalo se dvadesetak Župljana koji su izrazili želju da svojim radom doprinesu razvoju i vrednovanju svoga kraja

Udruga Vrdol

Članovi Eko-etno udruge „Vrdol" - Župa

Selo Župa u Zabiokovlju bogatije je za novu udrugu.

Želje stanovnika i raseljenih Župljana da se organiziraju i na neki način očuvaju i promoviraju svoj kraj dijelom je ostvarena osnivanjem eko - etno udruge Vrdol.

Na osnivačkoj skupštini udruge, održanoj 27. rujna 2003., odazvalo se dvadesetak Župljana koji su izrazili želju da svojim radom doprinesu razvoju i vrednovanju svog kraja.

Usvajanjem Statuta i Izbornog tijela udruge bili su preduvjeti da se zakonski okvire postavi i pravno utemelji rad udruge.

U tijela udruge izabrani su:

Cilj udruge je da svojim djelovanjem zaštitimo prirodnu i kulturnu baštinu, očuvamo i promoviramo prirodne vrijednosti kao temelj preduvjeta zdravog života, organiziramo sportsko - rekreativnu djelatnosti kao i da izdavačko – promidžbenim aktivnostima promoviramo ovaj kraj. Prostor Zabiokovlja dosta je zapostavljen u svakom obliku, ali zbog svih osobnosti i vrijednosti koje ima zvijezda su vodilja nama u udruzi da ustrajemo – istaknuo je Ivo Roglić, jedan od inicijatora pokretanja udruge.